Echipamentele de tip self checkout de la ROPECO

Echipamentele de tip self checkout de la ROPECO, solutia pentru optimizarea fluxului de vânzare, reducerea costurilor și îmbunătătirea serviciilor pentru clienții magazinelor 

Prin intermediul soluțiilor de self checkout pentru retail, clienții magazinelor își scanează și își plătesc singuri cumpărăturile, fără ajutorul unui casier, acestea fiind complet echipate pentru scanarea produselor și plata cu numerar sau card bancar.  

Compania ROPECO, principalul furnizor local de soluții și echipamente în domeniul procesării numerarului, dezvoltă în prezent proiecte de implementare a unor soluții de tip self checkout, la mai multi clienti de top din retail-ul local : „Lucrăm îndeaproape cu clienții noștri din retail, oferindu-le soluții unice, personalizate, inclusiv pentru zonele de checkout. Gama self checkout oferita cuprinde echipamente moderne, modulare, ergonomice, cu diferite sisteme de plată integrate și interfețe prietenoase. Automatizarea proceselor de cumparare nu reprezinta neaparat un trend ci este de fapt raspunsul industriei la principalele provocari cu care se confrunta in prezent retailerii, cum ar fi lipsa personalului, cresterea costurilor cu salarizarea, insatisfactia clientilor datorata cresterii timpilor de asteptare la casele conventionale, fraudele cu moneda falsa si multe alte probleme care isi gasesc rezolvarea prin intermediul sistemelor de tip self checkout.”, a declarant reprezentantul Ropeco.

Solutii de self checkout pentru magazinele de tip convenience, supermarket sau hypermarket, pot fi insotite de solutii performante destinate fluidizarii traficului de clienti in zonele de checkout, in acelasi timp reducand la minim tentativele de furt. Bazat pe un sistem avansat de senzori, sistemul poate urmari concomitent pana la 200 de clienti, monitorizand interactiunea acestora cu sistemele de tip self checkout. Astfel, pentru a iesi din magazin, clientii care au achitat produsele la un sistem de tip self checkout monitorizat nu vor mai fi nevoiti sa scaneze un cod de bare. Sistemul nu retine date sau imagini ale clientilor, principiul de functionare facandu-l compatibil cu prevederile Regulamentului general privind Protectia Datelor (GDPR).

Automatizarea platilor cu numerar – Glory CashInfinity

In majoritatea tarilor, platile cu numerar au inca o pondere mult foarte mare din totalul platilor efectuate la comercianti, iar Romania nu face exceptie. Odata cu raspandirea sistemelor de tip self checkout, precum si a oportunitatilor generate de gestiunea numerarului (disponibilitate, securitate, vizibilitate) a aparut necesitatea integrarii unor sisteme automatizate de plata cu numerar in zonele de checkout ale magazinelor, indiferent ca este vorba de configuratia traditionala (casa asistata de catre un casier) sau cea de tip self checkout (neasistata).

Raspunsul Glory, lider mondial in domeniul solutiilor destinate procesarii numerarului, a fost gama de echipamente CashInfinity pentru front-desk. Aceasta este o solutie completa, modulara, adaptata unor volume crescute de tranzactii cu numerar si adaptabila pentru a fi integrata in orice sistem de plata : kiosk, self checkout, desk etc. Utilizand principiul recircularii numerarului, solutia gestioneaza in mod eficient atat incasarea cat si dispensarea restului in bancnote si monede, sistemelor avansate de verificare si autentificare a bancnotelor.

Gratie designului modern si armonios echipamentele Glory CashInfinity au fost in repetate randuri premiate cu cea mai importanta distinctie RED DOT DESIGN AWARD. Dar mai presus de design sta tehnologia. Proiectate in Japonia, tara recunoscuta pentru gradul inalt de perfectionare si automatizare, echipamentele Glory duc experienta de utilizare la un nivel nemaintalnit in industrie, fie ca vorbim de un utilizator neinitiat sau de unul profesionist, Experienta de cumparare la un sistem de tip self checkout dotat cu echipament de plata cu numerar Glory CashInfinity este unica.

ROPECO

Compania ROPECO, prezentă pe piața din România de peste 25 ani, este principalul furnizor local de soluții și echipamente în domeniul procesării de numerar. Printre direcțiile de business existente în portofoliu, compania dezvoltă şi promovează pe piaţa din România și soluţii self-service/self-checkout dedicate sectorului de retail și nu numai. Fondată în 1993, compania româno-elvețiană ROPECO oferă soluții și echipamente, care înglobează o înaltă tehnologie testată cu succes la nivel mondial, unui portofoliu de peste 5.000 de clienți, la nivel național. ROPECO este un distribuitor autorizat și dedicat pentru mai multe companii globale, specializate în producția unor terminale și echipamente de mare performanță pentru industria bancară, de retail, logistică, industria IT, de procesare de documente sau reciclare de materiale (Glory, Konica Minolta, Ingenico, HSM, Zebra, Honeywell, Cab, Wertheim, etc).